İnsanoğlu yaşamını sürdürebilmek için günde 3 ile 5 öğün yemek yiyor. Sosyo–kültürel ve sosyo–ekonomik seviye arttıkça da damak tadı gelişen insanların yemekten beklentileri de artıyor.
Aile fertlerinin daha fazlasının çalışma hayatında yer alması daha çok kişinin daha fazla öğününü evin dışında bir yerde yemesine neden oluyor.
Bir yandan da, belki de tam da bu nedenle, artık neredeyse her gencin bir kafe veya bir restoran açma hayalinin olduğu bir dönemde yaşıyoruz.
Her ne kadar bu alanda talep artıyor olsa da, Aşçılık herkesin yapabileceği bir iş değildir ve evde misafirlere bir öğün için yemek yapmaktan çok daha fazlasıdır.
Bir ülkenin en önemli kültür göstergelerinden biri olan mutfak kültürü, sadece yemek pişirmekten ibaret değildir, aynı zamanda geliştirilmesi ve yönetilmesi gereken önemli bir alandır.
Zengin bir mutfağa sahip olan ülkemizin bu alanda gerekli bilgi ve beceriyle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek nitelikli personel ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.
Aşçılık programında öğrenciler, herkesin uygulama yapabileceği mutfakta aldıkları eğitim ile ülke ve dünya mutfaklarında çalışabilecek ve farklı ülkelerden meslektaşları ile iletişim kurabilecek şekilde mezun olurlar.
Gıda bilimi, yiyecek hazırlama, standart geliştirme ve besin hijyeni gibi konularda dersler gören öğrenciler, farklı mutfakların özelliklerine uygun yiyecek hazırlayabilecek uzmanlık ve yaratıcılığa sahip olurlar.
Gürün Meslek Yüksekokulu