Maliye Programı, alanla ilgili temel kavramsal bilgiler ve uygulamadaki yansımalarını da göz önünde bulunduran eğitim sürecinin sonunda, Maliye Bakanlığı ve diğer mali kurumlarda ihtiyaç duyulan kadrolara ve özel sektörde hizmet veren işletmelere, ekonomi ve maliye teorilerini bilen, Vergi Mevzuatı, Muhasebe ve Finans bilgisine sahip, mali konulara ilişkin sorunlara, bilimsel yöntemlerle gerekli çözümleri geliştirebilen nitelikli ara elemanlar yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Bu programdan mezun olan öğrenciler “Maliye Meslek Elemanı” unvanı ile iş hayatına atılmaktadır. Geniş bir istihdam imkanına sahip olan öğrencilere ağırlıklı olarak iktisat, maliye, kamu maliyesi, muhasebe, mali hukuk, vergi hukuku formasyonu kazandırmaya yönelik bir program uygulanmaktadır.
Mezun olan öğrencilerin istihdam imkanları oldukça geniştir. Maliye meslek elemanları Kamu İktisadi Teşebbüslerinde, mahalli idarelerde, Maliye Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatları ile Mal Müdürlükleri’nde, Vergi Daireleri’nde, Sosyal Sigortalar Kurumu’nda, Devlet Planlama Teşkilatı’nda, Gümrük Bakanlığı’nın ve diğer kamu kurumlarının bütçe ve gelirle ilgili birimlerinde çalışabilirler. Ayrıca bankalarda ve özel sektör kuruluşlarının mali birimlerinde ya da yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci –mali müşavir ve muhasebe bürolarında çalışabilirler.
Önlisans eğitimini tamamlayan maliye meslek elemanları, ÖSYM tarafından yapılan (DGS) Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili fakültelerin lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Maliye bölümü mezunlarının dikey geçiş yapabilecekleri lisans programları;
Gürün Meslek Yüksekokulu