MUAFİYET DUYURUSU

Başlama Tarihi :   22.08.2024 Bitiş Tarihi :   30.09.2024

Yüksekokulumuz Programlarına Merkezi Yerleştirme ile yerleşen ve başka bir Yükseköğretim Programını bitiren veya Yatay Geçiş ile Yüksekokulumuz Programlarına gelen öğrencilerimiz, önceden aldığı ve başarılı olduğu derslere ilişkin muafiyet taleplerini, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 12. Maddesi uyarınca, eğitim ve öğretim başlamadan Muafiyet Başvuru Dilekçesi, Transkript ve Ders İçerikleri ile birlikte kayıtlı oldukları bölüm sekreterliklerine vermeleri gerekmektedir. Aynı yönetmelikte belirtildiği üzere, ders muafiyeti bir defaya mahsus sağlanacağından ve eğitim ve öğretimin başlamasından itibaren iki hafta sonrasında yeni başvuru alınmayacağından, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen zaman içerisinde başvurularını yapmaları önemlidir.